Aktualny czas
Niedziela 02.04.2023Aktualności
Co nowego w szkole?Projekt Oli wyróżniony w międzynarodowych mistrzostwach!
- 29.03.2023
24 marca 2023 roku odbyły się X Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Szyciu organizowane przez Szkołę Artystycznego Projektowania Ubioru w Krakowie. Jury złożone z wykładowców SAPU przyznało wyróżnienie naszej uczennicy Aleksandrze Bielskiej z 4 tstm - technik przemysłu mody. To kolejny sukces naszej młodej projektantki. Zadanie konkursowe polegało na wykroju i uszyciu sukienki w rozmiarze 36 lub 38 w maksymalnym czasie 5 godzin. Do konkursu Ola przygotowywała się pod kierunkiem Pani Małgorzaty Garlej.
- Projekt Oli wyróżniony w międzynarodowych mistrzostwach!: Czytaj więcej
Smakołyki z włoskiego stołu
- 27.03.2023
Jedni w sobotę rano spali, inni w pracowniach gastronomicznych tworzyli w ramach projektu „Podróże kulinarne ze smakiem”. Uczniowie klas 1tż i 2 tżr wspólnie przygotowywali potrawy z produktów stosowanych w kuchni włoskiej. Według Włochów jedzenie jest filozofią życia. Włosi nigdy nie jadają w samotności, a niedzielny obiad bez rodziny jest dla nich nie do pomyślenia.
- Smakołyki z włoskiego stołu: Czytaj więcej
Mistrzostwa Szkoły w Piłce Siatkowej
- 22.03.2023
21 marca 2023 r, w pierwszym dniu wiosny , rozegrany został finał Mistrzostw Szkoły o Puchar Dyrektora ZSUiP w piłce siatkowej . Do rozgrywek zgłosiło się 12 drużyn , które w dniach 14-15 marca 2023 r. rozegrały po 2 mecze, w 4 grupach. Do ścisłego finału dotarli zwycięzcy grup - 4 zespoły (4 TRS, 4Tstm , 4Tżp i 3 Fr/3W).
- Mistrzostwa Szkoły w Piłce Siatkowej: Czytaj więcej
Obiad w próżni. Czy to możliwe?
- 21.03.2023
Nowoczesna technika gotowania SOUS-VIDE.
Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami w towarzystwie pomarańczy i tymianku został wstępnie zapakowany próżniowo, by potem w temperaturze 63 °C gotował się do osiągnięcia właściwych walorów smakowych.
Danie mięsne dodatkowo wzbogacił ręcznie kręcony makaron tagliatelle w sosie śmietanowo - ziołowym. I to wszystko na pracowni gastronomicznej 2ks. Pycha!!!
- Obiad w próżni. Czy to możliwe?: Czytaj więcej
Ola w finale konkursu dla młodych projektantów
- 20.03.2023
W Teatrze Miejskim w Lesznie nasza uczennica Aleksandra Bielska z klasy 4 tstm - technik przemysłu mody reprezentowała szkołę w finale V edycji Konkursu Dla Młodych Projektantów i Krawców "Szmaragdowy Guzik". Tematem przewodnim była "Architektura w modzie". Projekt Oli był zgłoszony w kategorii haute conture: "Suknie w architekturze high-tech".
- Ola w finale konkursu dla młodych projektantów: Czytaj więcej
Wiosna- ,,Ach, to ty ''
- 20.03.2023
Wiosenna wystawa ciesząca oko, przygotowana przez uczniów klas fryzjerskich, gastronomicznych oraz mody i stylu.
- Wiosna- ,,Ach, to ty '': Czytaj więcej
Liczba wizyt
liczba odwiedzin: 130057