• Strona główna

    • Aktualny czas

      Środa 11.06.2025
    • Aktualności

      Co nowego w szkole?
      • Podróż po magiczną wiedzę podlaskich szeptuch
        • Podróż po magiczną wiedzę podlaskich szeptuch

        • 09.06.2025
        • ZIOŁOWY ZAKĄTEK w podlaskich Korycinach to miejsce na wskroś pachnące. Realizując projekt "Szansa na sukces", dotarliśmy na wschód Polski, gdzie doświadczyliśmy wielu spotkań z naturą. Nocleg w starych podlaskich chatach, zupa z pokrzyw, kartacze, kiszka ziemniaczana i wszech rosnące aromatyczne zioła.

        • Podróż po magiczną wiedzę podlaskich szeptuch: zobacz więcej
      • Jubileusz 80-lecia ZSUiP
        • Jubileusz 80-lecia ZSUiP

        • 06.06.2025
        • Przez osiem dekad - mimo zmieniających się czasów i warunków - nasza szkoła była i jest ostoją dla swoich wychowanków oraz gwarancją wysokiego poziomu nauczania, rozwijania pasji, poszanowania tradycji i wartości, którymi kierujemy się w działaniu: zaufania, odpowiedzialności, szacunku, uczciwości, współpracy, bezpieczeństwa i dialogu. Uroczyste obchody 80 - lecia istnienia szkoły rozpoczęła Msza Święta odprawiona w Kościele św. Stanisława Kostki przez Biskupa Płockiego Szymona Stułkowskiego. Jednym z koncelebransów Mszy Świętej był ks. Jarosław Kopeć – absolwent szkoły, który niezwykle ciepło wspominał swoją drogę od ucznia klasy piekarniczo-cukierniczej do kapłaństwa. Jego szczere, osobiste i pełne emocji słowa potwierdziły niezwykłą rolę szkoły w towarzyszeniu młodemu człowiekowi w rozwoju. Następnie uczestnicy obchodów przemaszerowali do siedziby szkoły przy ul. Zygmunta Padlewski

        • Jubileusz 80-lecia ZSUiP: zobacz więcej
      • Ze szkolnej grządki na talerz
        • Ze szkolnej grządki na talerz

        • 02.06.2025
        • Doczekaliśmy się :)

          Projekt "Szansa na sukces" umożliwił nam założenie wiosną szkolnych rabat ziołowych, a w tę sobotę nadszedł czas na zbiory. To wielka przyjemność sporządzać potrawy z własnych plonów. I choć to tylko nowalijki, sezonowość na talerzu jest dla nas istotnym elementem zachowania świeżości, bagatctwa smaku, aromatu i wysokiej wartości odżywczej potraw. To również sposób na harmonijną egzystencję w otoczeniu natury.

        • Ze szkolnej grządki na talerz: zobacz więcej
      • Piękny dzień nad Bałtykiem
        • Piękny dzień nad Bałtykiem

        • 30.05.2025
        • Wspaniale jest rozpocząć tydzień od pobytu nad polskim morzem. Wycieczka 45 uczniów i uczennic ZSUiP zwiedziła były niemiecki obóz koncentracyjny i zagłady Stutthof. Historia tego poruszającego miejsca pamięci zrobiła na uczestnikach ogromne wrażenie. Kolejny punkt programu - Sopot - przywitał słońcem, zatem spacer na plaży i po sopockim molo był obowiązkowy. Przemierzając z miejscowym przewodnikiem urokliwe uliczki Starego Miasta w Gdańsku poznaliśmy historię i kulturę tego wyjątkowego miasta. Usłyszeliśmy historię ludzi mieszkających na nadbrzeżu Motławy i znanych Gdańszczan.

        • Piękny dzień nad Bałtykiem: zobacz więcej
      • Harmonogram egzaminów zawodowych - sesja letnia 2025
      • Outfit stylistów na szkolny jubileusz
        • Outfit stylistów na szkolny jubileusz

        • 28.05.2025
        • Obchody 80-lecia Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości były nie tylko okazją do wspomnień i spotkań, ale także do zaprezentowania kreatywności naszych uczniów. Klasa II Technikum w zawodzie technik stylista przygotowała wyjątkowe wystawy, na których można było podziwiać sukienki stworzone z resztek tkanin i tiulu.

        • Outfit stylistów na szkolny jubileusz: zobacz więcej
      • Współpraca w gastronomii potrafi czynić cuda
      • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP
        • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP

        • 26.05.2025
        • Przygotowania do oprawy kulinarnej uroczystości 80-lecia szkoły to nie tylko przygotowania w pracowni gastronomicznej, ale również przygotowanie stołów bankietowych, sali kelnerskiej, oprawy kelnerskiej oraz carving. Oprócz potraw na ciepło, stół zastawiły tzw. finger food czyli zakąski jednoporcjowe. Goście mogli skosztować tatara ze śledzia, tymbalików, mini burgerów, sałatki z kaczką, sałatki owocowej, sałatki ziemniaczanej, vol-au-vent czy krewetek królewskich w tempurze. Uczniom klas gastronomicznych (1 Tżs, 2 Tżs, 2 Tż, 3 Tż, 4 Tżr, 2K, 3 KS) bardzo dziękujemy za zaangażowanie w pracę. Jesteśmy z Was dumni. Wspólnie daliśmy radę. Praca z Wami była czystą przyjemnością.

        • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP: zobacz więcej
      • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo
        • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo

        • 26.05.2025
        • W ramach projektu „Szansa na sukces- Regionalne ekosmaki” odwiedziliśmy Międzynarodowe Branżowe Targi Żywności- Warsaw Food Expo, które gromadzą producentów, dystrybutorów i pasjonatów kulinariów z całego świata.

          Przestrzeń targowa zaoferowała Nam bogate strefy tematyczne odzwierciedlające preferencje konsumentów: WELLFOOD, (suplementy diety, żywność funkcjonalna, żywność free from), VEGE (żywność dla wegan i wegetarian), CONVENIENCE (produkty ready-to-eat, ready-to-heat, ready-to-cook), PREMIUM FOOD (żywność z oznaczeniami jakości takimi jak chroniona nazwa pochodzenia, chronione oznaczenie geograficzne, gwarantowana tradycyjna specjalność), ORGANIC (żywność ekologiczna).

        • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo: zobacz więcej
    •  

       

    • Zapraszamy na nasze social media oraz strony miejskie

      • UM Płock
      • BIP
      • Oficjalny profil na Facebooku
      • Oficjalny profil na Instagramie
      • Profil szkoły na Tiktoku
      • Oficjalny kanał na Youtube
    • Liczba wizyt

      liczba odwiedzin: 798086