• Strona główna

    • Aktualny czas

      Piątek 30.05.2025
    • Aktualności

      Co nowego w szkole?
      • Piękny dzień nad Bałtykiem
        • Piękny dzień nad Bałtykiem

        • 30.05.2025
        • Wspaniale jest rozpocząć tydzień od pobytu nad polskim morzem. Wycieczka 45 uczniów i uczennic ZSUiP zwiedziła były niemiecki obóz koncentracyjny i zagłady Stutthof. Historia tego poruszającego miejsca pamięci zrobiła na uczestnikach ogromne wrażenie. Kolejny punkt programu - Sopot - przywitał słońcem, zatem spacer na plaży i po sopockim molo był obowiązkowy. Przemierzając z miejscowym przewodnikiem urokliwe uliczki Starego Miasta w Gdańsku poznaliśmy historię i kulturę tego wyjątkowego miasta. Usłyszeliśmy historię ludzi mieszkających na nadbrzeżu Motławy i znanych Gdańszczan.

        • Piękny dzień nad Bałtykiem: zobacz więcej
      • Harmonogram egzaminów zawodowych - sesja letnia 2025
      • Outfit stylistów na szkolny jubileusz
        • Outfit stylistów na szkolny jubileusz

        • 28.05.2025
        • Obchody 80-lecia Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości były nie tylko okazją do wspomnień i spotkań, ale także do zaprezentowania kreatywności naszych uczniów. Klasa II Technikum w zawodzie technik stylista przygotowała wyjątkowe wystawy, na których można było podziwiać sukienki stworzone z resztek tkanin i tiulu.

        • Outfit stylistów na szkolny jubileusz: zobacz więcej
      • Współpraca w gastronomii potrafi czynić cuda
      • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP
        • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP

        • 26.05.2025
        • Przygotowania do oprawy kulinarnej uroczystości 80-lecia szkoły to nie tylko przygotowania w pracowni gastronomicznej, ale również przygotowanie stołów bankietowych, sali kelnerskiej, oprawy kelnerskiej oraz carving. Oprócz potraw na ciepło, stół zastawiły tzw. finger food czyli zakąski jednoporcjowe. Goście mogli skosztować tatara ze śledzia, tymbalików, mini burgerów, sałatki z kaczką, sałatki owocowej, sałatki ziemniaczanej, vol-au-vent czy krewetek królewskich w tempurze. Uczniom klas gastronomicznych (1 Tżs, 2 Tżs, 2 Tż, 3 Tż, 4 Tżr, 2K, 3 KS) bardzo dziękujemy za zaangażowanie w pracę. Jesteśmy z Was dumni. Wspólnie daliśmy radę. Praca z Wami była czystą przyjemnością.

        • Na kilka dni przed jubileuszem ZSUiP: zobacz więcej
      • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo
        • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo

        • 26.05.2025
        • W ramach projektu „Szansa na sukces- Regionalne ekosmaki” odwiedziliśmy Międzynarodowe Branżowe Targi Żywności- Warsaw Food Expo, które gromadzą producentów, dystrybutorów i pasjonatów kulinariów z całego świata.

          Przestrzeń targowa zaoferowała Nam bogate strefy tematyczne odzwierciedlające preferencje konsumentów: WELLFOOD, (suplementy diety, żywność funkcjonalna, żywność free from), VEGE (żywność dla wegan i wegetarian), CONVENIENCE (produkty ready-to-eat, ready-to-heat, ready-to-cook), PREMIUM FOOD (żywność z oznaczeniami jakości takimi jak chroniona nazwa pochodzenia, chronione oznaczenie geograficzne, gwarantowana tradycyjna specjalność), ORGANIC (żywność ekologiczna).

        • Z Robertem Sową, ikoną polskiej gastronomii, na Warsaw Food Expo: zobacz więcej
      • Styliści na Targach Mody Autorskiej Off Piotrkowska – Łódź Fashion Meeting
        • Styliści na Targach Mody Autorskiej Off Piotrkowska – Łódź Fashion Meeting

        • 26.05.2025
        • 17 maja uczniowie klasy IV Technikum Stylista po raz kolejny uczestniczyli w wyjeździe w ramach projektu „Szansa na sukces”.

          Celem wyjazdu były Targi Mody Autorskiej Off Piotrkowska – Łódź Fashion Meeting.

          Podczas wydarzenia młodzież miała okazję zapoznać się z unikatowymi projektami modowymi oraz porozmawiać z ich twórcami. Uczniowie z bliska przyjrzeli się oryginalnym, szytym na miarę kreacjom, poznali inspiracje projektantów oraz zdobyli cenne wskazówki dotyczące pracy w branży mody.

        • Styliści na Targach Mody Autorskiej Off Piotrkowska – Łódź Fashion Meeting: zobacz więcej
      • Turniej Piłki Siatkowej o Puchar Prorektora Politechniki Warszawskiej.
        • Turniej Piłki Siatkowej o Puchar Prorektora Politechniki Warszawskiej.

        • 22.05.2025
        • 19 maja 2025 r. wzięliśmy udział w Tunieju Piłki Siatkowej Męskich Drużyn o Puchar Prorektora Politechniki Warszawskiej.

          Nasz zespół dzielnie rywalizował z drużynami z III LO, VLO oraz LO Jagiełły, prezentując wysoki poziom i zaangażowanie. Turniej był doskonałą okazją do sprawdzenia swoich umiejętności.

        • Turniej Piłki Siatkowej o Puchar Prorektora Politechniki Warszawskiej.: zobacz więcej
      • Japonia, Wietnam, Tajlandia ......w ZSUiP
        • Japonia, Wietnam, Tajlandia ......w ZSUiP

        • 19.05.2025
        • Kuchnia to serce każdej restauracji — również tej hotelowej. Restauracja hotelowa zbudowana na przemyślanym koncepcie, bazująca na produktach najwyższej jakości działa niczym magnes. Propozycje, które znajdą się w menu, powinny być niczym kulinarna podróż. Na kolejnych warsztatach w ramach projektu "Szansa na sukces" w naszym menu obiadowym znalazły swoje miejsce dania z Japonii, Wietnamu, Tajlandii, USA czy Francji. Uczniowie klasy 4 Tżr sporządzili zupy tantanmen ramen z pieczonym boczkiem, Tom Yum z krewetkami. Zakręcili spring rolls z sosem orzechowym. Upiekli wołowinę po burgundzku. usmażyli steki z polędwicy. Sporządzili puree czosnkowe, ziemniaki w mundurkach z raitą marchewkową i jajkami sadzonymi z pikantno - mietową posypką. A na deser mrożone Cappuccino. Jednym słowem - pyszności. Warsztaty prowadzą p. Justyna Rubinkowska i p. Agnieszka Gabryszewska -Gnyp.

        • Japonia, Wietnam, Tajlandia ......w ZSUiP: zobacz więcej
    •  

       

    • Zapraszamy na nasze social media oraz strony miejskie

      • UM Płock
      • BIP
      • Oficjalny profil na Facebooku
      • Oficjalny profil na Instagramie
      • Profil szkoły na Tiktoku
      • Oficjalny kanał na Youtube
    • Liczba wizyt

      liczba odwiedzin: 791315