• #fajnezsuip
    • Aktualny czas

      Piątek 19.04.2024
    • Aktualności

      Co nowego w szkole?
      • Tegoroczne spotkania z ósmoklasistami
        • Tegoroczne spotkania z ósmoklasistami

        • 17.04.2023
        • W marcu i kwietniu 2023r. uczniowie i nauczyciele ZSUiP odbyli wiele spotkań z ósmoklasistami, którzy stoją przed wyborem szkoły. Uczestniczyliśmy w giełdach edukacyjnych organizowanych przez szkoły podstawowe, gdzie mieliśmy okazję przedstawić ofertę naszej szkoły uczniom z SP w Blichowie, Drobinie, Bodzanowie, Słubicach, Nowych Łubkach, Staroźrebach oraz w Małej Wsi. Był to czas ciekawych rozmów, prezentacji kierunków kształcenia ZSUiP oraz aktualności z życia szkoły. Dziękujemy wszystkim gościnnym szkołom podstawowym! Wszystkich, z którymi nie udało nam się do tej pory spotkać, zapraszamy na Dzień Otwarty 21.04.2023r.!

        • Tegoroczne spotkania z ósmoklasistami: zobacz więcej
      • Gotowi na Wielkanoc
        • Gotowi na Wielkanoc

        • 05.04.2023
        • Tradycyjne wielkanocne mazurki już przygotowane przez uczniów klasy 2ks. Uczniowie technikum reklamy wykonali świąteczne kartki oraz wielkanocne materiały reklamowe.

        • Gotowi na Wielkanoc: zobacz więcej
      • Konkurs MasterChef ZSUiP 2023 rozstrzygnięty!
        • Konkurs MasterChef ZSUiP 2023 rozstrzygnięty!

        • 03.04.2023
        • Poznaliśmy zwycięzcę tegorocznej edycji Konkursu MasterChef ZSUiP!

          W 2023 roku uczestnicy zmierzyli się z tematem przewodnim "Kurczak niekonwencjonalnie". Konkurs składał się z dwóch etapów:

          I etap - przesłanie do dnia 10 marca 2023 roku zgłoszenia dwuosobowych drużyn wraz z recepturą gastronomiczną oraz zdjęciem dania. Jury konkursowe I etapu, składające się z nauczycieli zawodu: p. Bożeny Frączkowskiej, p.Justyny Rubinkowskiej, p. Elżbiety Bieniek i p. Anny Cichockiej, wybrało 8 finałowych par.

        • Konkurs MasterChef ZSUiP 2023 rozstrzygnięty!: zobacz więcej
      • Projekt Oli wyróżniony w międzynarodowych mistrzostwach!
        • Projekt Oli wyróżniony w międzynarodowych mistrzostwach!

        • 29.03.2023
        • ​​​​24 marca 2023 roku odbyły się X Międzynarodowe Mistrzostwa Polski w Szyciu organizowane przez Szkołę Artystycznego Projektowania Ubioru w Krakowie. Jury złożone z wykładowców SAPU przyznało wyróżnienie naszej uczennicy Aleksandrze Bielskiej z 4 tstm - technik przemysłu mody. To kolejny sukces naszej młodej projektantki. Zadanie konkursowe polegało na wykroju i uszyciu sukienki w rozmiarze 36 lub 38 w maksymalnym czasie 5 godzin. Do konkursu Ola przygotowywała się pod kierunkiem Pani Małgorzaty Garlej.

        • Projekt Oli wyróżniony w międzynarodowych mistrzostwach!: zobacz więcej
      • Smakołyki z włoskiego stołu
        • Smakołyki z włoskiego stołu

        • 27.03.2023
        • Jedni w sobotę rano spali, inni w pracowniach gastronomicznych tworzyli w ramach projektu „Podróże kulinarne ze smakiem”. Uczniowie klas 1tż i 2 tżr wspólnie przygotowywali potrawy z produktów stosowanych w kuchni włoskiej. Według Włochów jedzenie jest filozofią życia. Włosi nigdy nie jadają w samotności, a niedzielny obiad bez rodziny jest dla nich nie do pomyślenia.

        • Smakołyki z włoskiego stołu: zobacz więcej
      • Mistrzostwa Szkoły w Piłce Siatkowej
        • Mistrzostwa Szkoły w Piłce Siatkowej

        • 22.03.2023
        • 21 marca 2023 r, w pierwszym dniu wiosny , rozegrany został finał Mistrzostw Szkoły o Puchar Dyrektora ZSUiP w piłce siatkowej . Do rozgrywek zgłosiło się 12 drużyn , które w dniach 14-15 marca 2023 r. rozegrały po 2 mecze, w 4 grupach. Do ścisłego finału dotarli zwycięzcy grup - 4 zespoły (4 TRS, 4Tstm , 4Tżp i 3 Fr/3W).

        • Mistrzostwa Szkoły w Piłce Siatkowej: zobacz więcej
      • Obiad w próżni. Czy to możliwe?
        • Obiad w próżni. Czy to możliwe?

        • 21.03.2023
        • Nowoczesna technika gotowania SOUS-VIDE.

          Filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami w towarzystwie pomarańczy i tymianku został wstępnie zapakowany próżniowo, by potem w temperaturze 63 °C gotował się do osiągnięcia właściwych walorów smakowych.

          Danie mięsne dodatkowo wzbogacił ręcznie kręcony makaron tagliatelle w sosie śmietanowo - ziołowym. I to wszystko na pracowni gastronomicznej 2ks. Pycha!!!

        • Obiad w próżni. Czy to możliwe?: zobacz więcej
      • Ola w finale konkursu dla młodych projektantów
        • Ola w finale konkursu dla młodych projektantów

        • 20.03.2023
        • W Teatrze Miejskim w Lesznie nasza uczennica Aleksandra Bielska z klasy 4 tstm - technik przemysłu mody reprezentowała szkołę w finale V edycji Konkursu Dla Młodych Projektantów i Krawców "Szmaragdowy Guzik". Tematem przewodnim była "Architektura w modzie". Projekt Oli był zgłoszony w kategorii haute conture: "Suknie w architekturze high-tech".

        • Ola w finale konkursu dla młodych projektantów: zobacz więcej
      • Wiosna- ,,Ach, to ty ''
    •  

       

    • Zapraszamy na nasze social media oraz strony miejskie

      • UM Płock
      • BIP
      • Oficjalny profil na Facebooku
      • Oficjalny profil na Instagramie
      • Profil szkoły na Tiktoku
      • Oficjalny kanał na Youtube
    • Liczba wizyt

      liczba odwiedzin: 446284