Za nami ostatnie spotkanie podczas warsztatów „ Podróże kulinarne ze smakiem” w ramach projektu „Zawodowe B2B”. W dniu 6 maja przenieśliśmy się do Afryki i Azji. Uczniowie przygotowali kurczaka w sosie pomidorowym po pendżabsku; ryż po madagaskarsku z nutą imbiru oraz ostrym sosem sakay; sałatkę ananasowo – bananową w towarzystwie pomidorów i awokado z prażonymi orzeszkami ziemnymi i mlekiem kokosowym oraz ananasa gotowanego metodą sous – vide w syropie cukrowym z miętą, liściem laurowym i rozmarynem.
Dodatkowo uczniowie mieli możliwość eksperymentowania z użuciem krewetek królewskich, makaronu ryżowego i suhi według własnych pomysłów.
Bardzo dziękujemy wszystkim uczniom za ich aktywny udział w warsztatach. Praca z WAMI to przyjemność
Warsztaty prowadziły p. Justyna Rubinkowska i p. Anna Cichocka.